کارل اسکاو، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در کنفرانس مطبوعاتی در مقر سازمان ملل در نیویورک بعد از بازگشت از غزه گفت: نیمی از ساکنان غزه گرسنه هستند. از هر ۱۰ نفر ۹ نفر به اندازه کافی غذا نمیخورند یا هر روز غذایی برای خوردن ندارند و نمیدانند که وعده بعدی را از کجا تهیه کنند. هفته آینده گزارشی درباره ناامنی غذایی در غزه صادر خواهد شد.
وی مجددا خواهان آتشبس انسانی شد و بر نیاز برای بازگشایی گذرگاههای بیشتر از جمله گذرگاه کرم ابو سالم تأکید کرد.
این مسؤول سازمان ملل اعلام کرد که نشستی را با نمایندگان گروه عربی در سازمان ملل برگزار کردهاست.
محمد ابوشهاب، معاون سفیر امارات پیشتر اعلام کرده بود که امارات با هماهنگی فلسطین و کشورهای عربی برای تهیه یک پیشنویس قطعنامه در شورای امنیت درباره گسترش کمک رسانی به غزه تلاش میکند.
معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: بسیاری از ساکنان غزه مجبور شدهاند بارها در نوار غزه طی هفتههای اخیر کوچ کنند. پناهگاهها و مناطق اطراف شاهد ازدحام شدید هستند. عملیات انسانی در آستانه فروپاشی کامل است. میزان نیازها و سرعت تحولات میدانی و پیچیدگی آن از چندین دهه پیش بیسابقه بودهاست. ما طی آتشبس کوتاهی که هفت روز طول کشید به ۲۵۰ هزار نفر کمک رسانی کردیم. از مجموع ۲۴ نانوایی که برنامه جهانی غذا از آن حمایت میکند، تنها یک نانوا کار میکند.
وی گفت: آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) به یک میلیون نفر در نوار غزه کمک رسانی میکرد. ما نیز از حدود ۳۵۰ هزار نفر از طریق کوپن یا کمکهای مالی حمایت میکردیم. اما اکنون با وجود نزدیک به دو میلیون آواره تقسیم و نظم کمکهای غذایی دیگر هیچ معنی ندارد. به دلیل عدم ورود کالاهای عادی رساندن کمکها از طریق کوپن و پول دیگر مفید نیست چرا که فروشگاهها هیچ کالایی ندارند. کادر کمک رسانی نیز مهاجرت کردهاند و همین مساله موجب پیچیده شدن عملیات انسانی میشود.
وی درباره استفاده رژیم صهیونیستی از گرسنگی به عنوان ابزار جنگ در غزه گفت: ما در حال انجام ارزیابی با مشارکت دیگران هستیم و هنوز به نتایجی نرسیدهایم. طرفهای متخصص در حال جمع آوری اطلاعات با روشهای معمول بر اساس قطعنامه ۲۴۱۷ شورای امنیت هستند. این قطعنامه استفاده از گرسنگی به عنوان یکی از ابزارهای جنگ را جنایت جنگی میداند و از دبیرکل سازمان ملل درخواست میکند که گزارشهای دورهای درباره نزاعهای مختلف را در خصوص وضعیت انسانی از جمله خطر گرسنگی و ناامنی غذایی ارائه کند و به سرعت به شورای امنیت خطر گرسنگی ناشی از نزاع یا ناامنی غذایی گسترده در نزاعهای مسلحانه را گزارش دهد.
این مسؤول بینالمللی مشخص نکرد که چه زمانی گزارش مربوط به قطعنامه مذکور صادر خواهد شد.
وی گفت: هیچگونه کمکی از سوی برنامه جهانی غذا طی دو هفته اخیر وارد نوار غزه نشدهاست. کشورهای حمایت کننده شروطی را برای ارائه کمکها ایجاد کردهاند و این شروط فعالیت سازمان ملل را پیچیده میکند. ما از کشورهای اهدا کننده میخواهیم در سایه وضعیت کنونی انعطاف بیشتری به خرج دهند.
نظر شما